Po przeczytaniu tematu ,,Pusta miska,,....po obejrzeniu filmów...dzisiaj nie jestem w stanie wypowiedzieć ani jednego słowa....biorę wolne...zamykam się z głową w pustej misce....
Dobry wieczór...czy Dzień dobry...sama nie wiem... ? bo nie mogę dzisiaj spać...przez tą cholerną pustą miskę...
To może coś wkleję...i zasnę w końcu...
We śnie
Śnisz mi się obco. Dal bez tła,
Wieczność się w chmurach błyska.
Lecimy razem. Mgła i mgła!
Bóg, ciemność i urwiska.
Do mgły i mroku naglisz mnie
I szepcesz,zgrzana lotem:
"Toć ja się Tobie tylko śnię!
Nie zapominaj o tem..."
Nie zapominam. Mkniemy wzwyż
Do niewiadomej mety,
O, jak Ty trudno mi się śnisz!
O jawo moja, gdzie Ty?
Bolesław Leśmian
Dziękuję Małgosiu za dedykację w dziale muzyki...chociaż jeśli mam być szczera nie lubię koncertów życzeń...robię to teraz czasami w kąciku,ale to tylko pod wpływem zachodzących właśnie tam zmian...kiedyś tego nie było...
A dlaczego nie lubię...? Chciałabym mieć tą wolność słowa...puszczać różne piosenki...o księżycu...kwiatach... smutkach...radości...wolności...a także te o miłości...nie skierowane do nikogo...
Ot tak,po prostu, bo lubię...
Jeśli chodzi o utwór, który był dla mnie dedykacją...to owszem filmik super...ale słowa piosenki... hmmm? Może cztery zdania z tekstu pasują do mnie...i tak to wygląda w tych koncertach życzeń...ta sama sytuacja dotyczy pisania...wklejania wierszy...
Jestem za Wolnością Słowa...
Teraz...kiedy już tyle się napisałam....zasnę... a jutro,...nie...nie..., dzisiaj już życzę wszystkim spokojnego ...miłego...wolnego od zmartwień dnia...
Z dedykacjami to faktycznie bywa różnie , w każdym razie dobrze , że się pojawiłaś Wilczko w kąciku , bo smutna byłaś bardzo . Uciekam do pracy , miałam się położyć o 22 , żeby się wyspać , ale oczywiście wyszło jak zwykle , krótko spałam , a długa droga dziś przede mną .
na delikatne przebudzenie dla wszystkich , dobrego dnia
Do wynajęcia niezależny hybel w miejscowości Sarpsborg
Od zaraz do wynajęcia salon z kuchnią sypialnia i dużą łazienką. Cena najmu 10.000nok miesięcznie płatne do 15go poprzedzającego miesiąca bez depozytu ( w pierwszym miesiącu płatne 1 dnia za bieżący i 15 go na przyszły miesiąc). W cenie wszystkie opłaty prąd i internet. Miejsce parkingowe przed domem. Mieszkanie jest bez mebli do własnej aranżacji
Wczoraj była siódma rocznica śmierci Czesława Niemena...usłyszałam takie pytanie
Gdyby żył i miał zaśpiewać jeszcze raz ,,Dziwny jest ten świat,,...to czy zmieniłby coś w słowach piosenki ?
Myślę, że nie...
Ponieważ ta piosenka była już kilka razy w kąciku...wkleję inną...też piękną...
Jeszcze wiersz...
Halina Poświatowska
Bez słów
Zamknęli usta
Na siedem pieczęci milczenia
Na kłódek sześć
A wiatr przychylony
W gałęziach sosen
szeleści szeleści
Przelatuje morza oceany
Niesie słony smak wolności
Wiatr nieskończony
Wiatr niepowstrzymany
Wiatr...
..........Dobranoc drodzy przyjaciele....
.....Noc się zaczęła.....
..........Będą fajne sny.....
.....Mam taką nadzieję....
..........Więc ja uciekam i żegnam się z wami.....
......A wszystkich panów żegnam całuskami....
Śmierć nie czyni cię smutnym - czyni cię pustym. To właśnie jest w niej złe. Wszystkie twoje zaklęcia i nadzieje, i śmieszne nawyki znikają pędem w wielkiej, czarnej dziurze i nagle zdajesz sobie sprawę, że odeszły, bo, równie nieoczekiwanie, niczego już nie ma w środku.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.